Steg 1. Lägg till spelare

Under Lagadmin, visas i menyn när man loggat in, öppna fliken Spelare och lägg in de spelare och ledare som ingår i truppen. Flera administratörer kan förekomma. Det finns fem olika rättighetsnivåer som styr vad en inloggad kan göra.

Steg 2. Lägg till träningspass

I Lagadmin använder du fliken Träningar för att lägga in träningspass. Det finns funktioner för att lägga till återkommande träninspass, veckovis eller dagligen.

Steg 3. Skapa säsong/period

Under inställningar i lagadmin hittar du Säsonger. En säsong eller en period är helt enkelt bara ett datumintervall, startdatum och slutdatum, som du vill mäta händelser och aktivteteter under. T.ex. "Höst/Vinter 2021" eller "Vår/Sommar 2020" säsonger kan vara överlappande och du kan skapa hur många du behöver. Det är helt enkelt bara en tidsperiod som ni definierat.

Steg 4. Lägg till matcher

Fliken Matcher under Lagadmin används när ni ska lägga upp kommande matcher. Många lag spelar matcher i olika serier och kanske olika nivåer. Det är viktigt att sätta rätt serienivå på varje match. (Viktigt för statistik som ska genereras)

Steg 5. Laguttagning

Under Lagadmin finns fliken Uttagning. Förutsatt att du lagt upp några matcher och att det finns matcher inom en sexdagarsperioder du kommande match/er och spelartruppen. Bocka för de spelare som ska spela matchen, klicka sen Visa Lag och se det preliminära laget. När du är klar eller när du vill publicerar du det genom att ändra matchstatus med selectboxen under matchlaget. Du kan ta ut spelare ur en annan trupp i föreningen om du gjort en markering under Inställningar/Associerade Lag.

Steg 6. Frånvaroanmälan och Närvarokontroll

Frånvaro görs av spelare (alt. förälder till spelare) under Frånvaro i menyn. Det finns också en enkel anpassad sida för smartphones: http://termos.teamboy.se/[LAGURL]/absent Sparar man den på hemskärmen är det enkelt snabbt för spelare att anmäla sig.

Vid träningspasset stämmer en ledare av de närvarande mot frånvaroanmälningarna och bockar i de som ev. missat frånanmäla sig.

Termos sitemap
röd = visas bara för inloggad administratör
svart = publika sidor som visas för alla